Αγγελοπούλου Μαρίζα (Μαρία)

Είμαι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης, πρώην εντεταλμένη του Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων, πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διάσωσης Ταφικών Μνημείων Αγ. Γεωργίου Ερμούπολης και πρώην μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Είμαι απόφοιτος του Κλασικού Λυκείου Πατρών και του Τμήματος Ιστορίας  και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω εργαστεί ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Υπουργείο Παιδείας και ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα τον υλικό πολιτισμό (τεκμηρίωση, προστασία – συντήρηση – ανάδειξη) και τον τουρισμό, ως ομιλήτρια και ακροάτρια.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο πεδίο της συντήρησης – αποκατάστασης και ανάδειξης κτηρίων ιστορικής σημασίας, στο πλαίσιο της εταιρείας Verdigris Architectural Painting. Έργα μου έχουν αποδοθεί στην Αθήνα και τη Σύρο.

Έχω τιμηθεί με το παράσημο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου για τις εργασίες αποκατάστασης του ζωγραφικού διακόσμου στο πρόπυλο του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης.

Στα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η αρχαιολογία, οι τρόποι ανάδειξης και προβολής των μνημείων, ο αναβαθμισμένος τουρισμός ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης στην τρέχουσα συγκυρία, η σχέση των τοπικών κοινωνιών με τις δράσεις του πολιτιστικού τουρισμού, που θα μπορούσαν να αποφέρουν μια νέα δυναμική σε τόπους με μνημειακό απόθεμα, όπως η Σύρος.

Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών.

Αγγελοπούλου Μαρίζα (Μαρία)