Δράκου Ειρήνη

Ειρήνη Δράκου του Δημητρίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ερμούπολη.

Από τα γυμνασιακά μου ακόμη χρόνια, ασχολήθηκα με ομάδες παιδιών και θέματα πολιτισμού που με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω την κατεύθυνση των σπουδών μου.

Επίκεντρο της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ήταν πάντοτε το παιδί κι ένα σχολείο ανοικτό σε καινοτόμες ιδέες. Όραμά μου μια εκπαίδευση που θα βοηθάει ισότιμα τον κάθε έφηβο να βρει τον δρόμο του στη ζωή.

Παράλληλα, επειδή πιστεύω ότι παιδεία ίσον πολιτισμός και πολιτισμός ίσον παιδεία, ασχολήθηκα με το θέατρο με τα παιδιά και με πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την παρακίνηση των παιδιών να μάθουν και να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, την φύση, τον άνθρωπο.

Έχω πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην Παιδαγωγική και συνεχείς επιμορφώσεις σε θέματα Δημόσιου management και διοίκησης και Διοίκησης Ανθρώπινου Παράγοντα από το Ίδρυμα Διαρκούς Επιμόρφωσης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Υλοποίησα Ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχολεία της Ισπανίας (Lingua για καθηγητές ξένων γλωσσών ) και σε σχολεία της Ιρλανδίας (Arion για Διευθυντές Σχολείων).

Υπηρέτησα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχολεία της Κομοτηνής, Ιωαννίνων και Σύρου ως Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και στη συνέχεια ως Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και ως Διευθύντρια του 1 ου Λυκείου Σύρου και του Γενικού Λυκείου Σύρου επί 20 συνεχόμενα χρόνια. Επίσης, δίδαξα σε τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων στη ΝΕΛΕ και στο ΙΕΚ Σύρου.

Συμμετείχα σε ευρωπαϊκά προγράμματα σύμπραξης και κινητικότητας μαθητών ( Δανία, Κύπρο ), σε συνέδρια και σεμινάρια ως σύνεδρος και ως εισηγήτρια .

Η παραπάνω πείρα με οδήγησε στα κοινά ως μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου της Ερμούπολης και ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Σήμερα, συμμετέχω στα κοινά ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιομηχανικού Μουσείου, ως μέλος του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων », του Λυκείου των Ελληνίδων, του Συλλόγου κατ οίκον νοσηλείας, των Πεζοπόρων Σύρου, του Νοιάζομαι και μέσα από τις ανοικτές συνελεύσεις για το Γεωπάρκο Σύρου.

Ταξιδεύω πολύ και συνεχίζω να ονειρεύομαι ένα καλύτερο κόσμο συνεργασίας και ποιότητας. Πιστεύω ότι μέσα από τις δομές του Δήμου μας μπορώ να βοηθώ σε τομείς που γνωρίζω καλά σε συνεργασία με συμπολίτες που έχουν παρόμοια οράματα.

Δράκου Ειρήνη