Φωτεινιάς Νίκος

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1960. Από το 1986 εργάζεται ως δικαστικός υπάλληλος. Διετέλεσε κατά περιόδους εκλεγμένο Μέλος, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Ν. Κυκλάδων και επί δεκαετία διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου στο οικείο Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων), του οποίου επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος. Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος: α) του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Νομού Κυκλάδων στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), β) της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) στην Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και γ) του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων) στην Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).

Επίσης είναι μέλος: α) του Μουσικού Ομίλου Σύρου, β) του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και γ) της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο), στην οποία είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, όπου και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά» και κατά την διάρκεια αυτής της θητείας του, είναι Αντιπρόεδρος τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και Μέλος σε Επιτροπές του Δήμου, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, ενίσχυσης των αδύναμων εισοδηματικά ατόμων κ.ά.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Στεφάνου.

Φωτεινιάς Νίκος