Γιαλόγλου Αντρέας

Γεννήθηκα στη Σύρο, όπου και έζησα τα μαθητικά μου χρόνια.

Σπούδασα στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησα το 1992, ενώ παράλληλα διατηρούσα ως εταίρος το πρακτορείο Tύπου στην παραλία της πόλης. Το 1995, επέστρεψα μόνιμα στη Σύρο και εργάστηκα για 4 χρόνια στο Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Ν. Α. Κυκλάδων. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως ιδιώτης μελετητής υδρολογικών μελετών, διδάσκοντας παράλληλα φυσική και χημεία σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Από το 2002 μέχρι σήμερα, εργάζομαι στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου και προΐσταμαι της Μονάδας Διαχείρισης και Παρακολούθησης έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Το 2010 εκλέχτηκα πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχα ως επικεφαλής της παράταξης «Σύρος, ένα Βήμα Μπροστά», θέση την οποία κατέχω μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της δημοτικής μου θητείας έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου και έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Οικονομική Επιτροπή, το Λιμενικό Ταμείο και σε πλήθος άλλων επιτροπών, ενώ παράλληλα συνέβαλα στην ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου μας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (προσήνεμος μόλος, Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης, μέσα από το οποίο έγιναν έργα όπως: η παιδική χαρά της Μεταμόρφωσης, ο χώρος στάθμευσης της Λαλακιάς, ο εξοπλισμός του Θεάτρου Απόλλων, η παιδική χαρά στα Πευκάκια, η ανάπλαση της παραλίας κ.α).

Σημαντική θέση στον ελεύθερο χρόνο μου κατέχει η ενασχόλησή μου με τη μουσική. Είμαι παντρεμένος με τη Νίκη Διδασκάλου και έχω δύο κόρες, τη Νικολέτα 18 ετών και τη Γεωργία 15 ετών.

Γιαλόγλου Αντρέας