Λυγνού Σούλα

Γεννήθηκα στη Σύρα. Η Σύρα είναι το νησί των γονιών μου, το δικό μου νησί, το νησί του γιου μου. Στη γειτονιά της Νεάπολης έκανα τα πρώτα μου βήματα, στο Δημοτικό έμαθα τα πρώτα μου γράμματα και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ολοκλήρωσα τη μέση εκπαίδευση.

Στις γειτονιές της Ερμούπολης μεγάλωσα. Εδώ γνώρισα με τα χρόνια τους ανθρώπους του νησιού, δέθηκα μαζί τους, έκανα φίλους, δημιούργησα οικογένεια. Έχω ριζώσει σε τούτο το μοναδικό νησί!

Οι ελάχιστες φορές που απομακρύνθηκα ήταν για να συντροφεύσω το σύζυγό μου, τον καπετάνιο Δημήτρη Λυγνό στα μακρινά του ταξίδια, αλλά και το γιο μου, τον Μιχάλη Λυγνό, που σπούδασε γιατρός με ειδικότητα ρευματολόγου. Η Σύρα τον κέρδισε κι έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί και ασκεί το επάγγελμά του.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ήταν πάντα έντονο. Συμμετείχα στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου του γιου μου και ήμουν πρόεδρος του σωματείου της Φ.Α.Κ.Ε.Κ. Όλα αυτά τα χρόνια, ανέπτυξα αξιόλογη κοινωνική και πολιτική δράση θέλοντας να είμαι χρήσιμη στο νησί μου και στους συμπατριώτες μου.

Αυτή τη διάθεσή μου για προσφορά, μου επιτρέπει να εκδηλώσω ο αγαπητός μου γιατρός, κ. Νίκος Λειβαδάρας. Μου κάνει την τιμή να με συμπεριλάβει, μαζί με πολλούς άλλους άξιους Συριανούς και Συριανές, στο ψηφοδέλτιο του οποίου είναι επικεφαλής στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό!

Με τη δική σας στήριξη, ευελπιστώ να προσφέρω στον αγώνα για μια καλύτερη Σύρα. Για μια Σύρα που μας αξίζει!

Λυγνού Σούλα