Μακρυωνίτου Σοφία

Γεννήθηκα στο Κερατσίνι του Πειραιά το 1979 και μεγάλωσα στη Βάρη.

Το 1997 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Αθήνα και απέκτησα πτυχίο με Bachelor of Arts από το University Of Hertfordshire στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Κατά την παραμονή μου εκεί συμμετείχα σε πληθώρα σεμιναρίων γύρω από τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής.

Για περίπου 10 χρόνια εργάστηκα στην Αθήνα, ενώ τα καλοκαίρια εργαζόμουν στην οικογενειακή επιχείρηση, που βρίσκεται στην παραλία της Βάρης, στην οποία τώρα συμμετέχω ως συνέταιρος. Το 2015 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον κλάδο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Διευρύνω συνεχώς τους εκπαιδευτικούς μου ορίζοντες. Φέτος παρακολουθώ από απόσταση μέσω του Οικονομικού Πανεπιστήμιου πρόγραμμα όσον αφορά στο «Digital Marketing» και μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Συνάισθημα και Νόηση. Η Επίδρασή τους στη Λήψη Αποφάσεων».

Ο κυριότερος λόγος που με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα είναι η ευχάριστη επιμονή του κ. Λειβαδάρα για την αναζήτηση της κοινής έμπρακτης λογικής και συναίνεσης στην καθημερινότητα μας. Συναίνεση είναι η έννοια πάνω στην οποία στηρίζεται η ουσία της δημοκρατίας, συναίνεση σημαίνει ακόμη και εάν διαφωνώ, να αναζητώ τρόπους συνεργασίας για το κοινό καλό. Η δημοκρατία που παράγεται σε τοπικό επιπέδο, οφείλει να είναι εμπνευσμένη και να δημιουργεί δεσμούς και γέφυρες που αποσκοπούν στο συλλογικό καλό.

Μακρυωνίτου Σοφία