Ρούσσος Μάρκος

Μετά τη συνταξιοδότησή μου και το τέλος της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σύρο, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της περιοχής μου και της Σύρου γενικότερα, γεμάτος δύναμη, μεράκι και φυσικά αγάπη για τον τόπο μου, ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Εκλέγομαι το 2006 έως 2010 για πρώτη φορά Δημοτικός σύμβουλος στον τότε Δήμο Ποσειδωνίας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ποσειδωνίας.

Το 2010 έως το 2014 στον νέο Δήμο Σύρου, συμμετέχω σε διάφορες επιτροπές, στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., αλλά κυρίως στο τμήμα Πολιτισμού.

Το 2014 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος στην ομάδα της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον χαρισματικό Ανδρέα Γιαλόγλου και τους υπέροχους συναδέλφους μου, και παραμένω ως σήμερα. Πιστεύω, ότι με τη στάση μας συμβάλαμε τα μέγιστα στην πορεία του Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Παράλληλα, συμμετέχω σε διάφορες επιτροπές, με πλέον σημαντικές την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Επιτροπή του νόμου 2946/2001 και φυσικά την Επιτροπή Πολιτισμού. Επίσης είμαι μέλος στο Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

Ένας άλλος τομέας με έντονη παρουσία και πλούσια δράση μου από το 1999 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2017είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ποσειδωνίας. Από το 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 ήμουν Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ποσειδωνίας «ο Ποσειδών», κρατώντας ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις
του τόπου μας, αλλά και τοποθετώντας ψηλά τον πήχη του ίδιου του Συλλόγου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με εκλεκτούς συνεργάτες και συγχρόνως φίλους, για επτά συνεχόμενες διετίες, δηλαδή σε επτά διαφορετικά Συμβούλια. Τους ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό. Καταφέραμε όλοι μαζί να φέρουμε τον Σύλλογό μας
μπροστά, να τον ανεβάσουμε στην κορυφή του βάθρου, μέσα από πολύ μεγάλες εκδηλώσεις. Όλα αυτά, απαιτούν θέληση και μεράκι, και πάνω από όλα συνεργασίες με άλλους Συλλόγους και φορείς.

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε όλοι εδώ εγκαινιάζοντας μια νέα Δημοτική Ομάδα με εκλεκτούς παλαιούς και νέους υποψηφίους. Επικεφαλής αυτής της Ομάδας είναι ο εκλεκτός και διακεκριμένος ιατρός, ο κ. Νίκος Λειβαδάρας, πρώην Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος. Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία στην παράταξή μας, για μια νέα πορεία ανάπτυξης και προόδου για το νησί μας.

Ρούσσος Μάρκος