Τελώνης Εμμανουήλ (Μάνος)

Γεννήθηκα στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και κατοικώ μόνιμα.

Πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων & Οργανισμών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αριστούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ιστορία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού &
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχουν εκδοθεί άρθρα μου σε επιστημονικά περιοδικά και δύο μελέτες μου για τη Σύρο:

Η πρώτη με τίτλο: Ιστορική χαρτογράφηση της νήσου Σύρου (από την αρχαιότητα έως την Επανάσταση). Συμβολή στη μελέτη των συριανών τοπωνυμίων, έκδοση Δήμου Ερμούπολης 2009. [Το βιβλίο είναι εξαντλημένο. Αναμένεται βελτιωμένη επανέκδοση με προσθήκες]. Στο πρώτο μου αυτό βιβλίο, απονεμήθηκε το 2012 το «Καυτατζόγλειο Βραβείο» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η δεύτερη με τίτλο: Στοιχεία για την κοινωνική ζωή της Σύρου στη Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση. Τα θρυλούμενα για το κοκκινόσπιτο, έκδοση ΔΗΚΕΔΑΣ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άνω Σύρου) 2010 [Το βιβλίο είναι εξαντλημένο. Ομοίως, αναμένεται βελτιωμένη επανέκδοση με προσθήκες].

Το καλοκαίρι του 2005, απασχολήθηκα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Το 2011 ανέλαβα Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού. Έκτοτε συνεργάζομαι με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο γιους.

Τελώνης Εμμανουήλ (Μάνος)