Χαλκιάς Ευάγγελος

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, είναι παντρεμένος με τη Θεοδώρα Παναγόπουλου και έχει ένα γιο το Βασίλη.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων. Εργάσθηκε ως ηλεκτρολόγος στο ιστορικό Ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου και στη συνέχεια ταξίδεψε για αρκετά έτη με πλοία του Εμπορικού Ναυτικού.

Έζησε και εργάσθηκε για τρία έτη στην Αυστραλία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έδωσε εξετάσεις στο Υπουργείο Μεταφορών και στο Υπουργείο Ναυτιλίας για να γίνει εκπαιδευτής οδηγών αυτοκινήτων και ταχύπλοων σκαφών. Από το 1978 ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα.

Υπηρέτησε για αρκετά έτη το νησί της Σύρου μέσα από διάφορες θέσεις πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και τη προσφορά στο συνάνθρωπο . Διατέλεσε 8 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, μέλος της επιτροπής αθλητισμού, αντιπρόεδρος και μέλος Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σύρου επίσης διετέλεσε πρόεδρος των Ηλεκτρολόγων Κυκλάδων .

Από το 1975 υπηρέτησε ως στέλεχος της Ν.Δ. μέσα από τις θέσεις του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Σύρου και μετέπειτα του προέδρου ΝΟΔΕ Κυκλάδων . Αγαπάει πολύ το τόπο που ζει εκείνος και η οικογένειά του και ξέρει πως χωρίς σκληρούς αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Χαλκιάς Ευάγγελος